Za ulagače u viluZa vlasnike vila

Kako najbolje fotografirati vilu za najam?

Imate novi objekt? Vrijeme je za fotografije?

Fotografija je apsolutno najvažniji element za prodaju Vaše vile. Bez obzira na kapacitet, lokaciju ili bilo kakav dodatni sadržaj,  kvalitetne fotografije dižu buking za prosječno 30%. Dakle kako napraviti najkvalitetnije fotografije?

Vi sami? Nikako! 😉

My Istria ima svoje profesionalne fotografe koji ne slikaju svadbe nego kuće. Imaju adekvatnu opremu i znaju kako napraviti kvalitetnu marketinšku fotografiju koja će vaš objekt prikazati u najboljem mogućem svjetlu. Pomoću takvih fotografija ćemo godinama kvalitetno puniti Vaš objekt.

No to ne znači da je sav posao na našem fotografu… o ne 🙂 … stoga, evo kako slijedi:

UPUTE ZA PRIPREMU VAŠE NEKRETNINE ZA FOTOGRAFIRANJE

Molimo Vas da pročitate ove upute te ih se pridržavate kako bi fotografiranje Vaše nekretnine prošlo bez problema i fotografije ispale najbolje moguće.

Također Vas molimo da uzmete u obzir da za fotografiranje vrijeme mora biti prekrasno sunčano. Ako se u međuvremenu vrijeme pogorša, fotografiranje se mora pomaknuti na neki drugi termin.

INTERIJER

01. Temeljito očistiti sve površine
02. Otvoriti sve grilje/škure na kući, čak i na prostorijama koje se neće iznajmljivati (bitno zbog vanjskog izgleda).
03. Provjeriti radi li sva rasvjeta (glavna i dekorativna) i po potrebi zamijeniti neispravnu jer rasvjeta uvelike utječe na dojam koji se dobije na fotografijama. U svim svjetiljkama trebaju biti žarulje.
04. Daske na wc školjkama spustiti i pripaziti da wc papir ne bude na pola potrošen i slično. Ukloniti sredstva za čišćenje nekamo gdje se neće vidjeti.
05. Namjestite krevete tako da izgledaju čisto, uredno i udobno.  Stavite i poplune na krevet kako bi krevet izgledao mekše i udobnije, onako kako biste Vi htjeli da Vas dočeka da ste gost. Izbjegavajte šarenu posteljinu, odaberite neku (po mogućnosti) jednobojnu neutralnih tonova.
06. Dekorirati prostor. Kupite voće, kroasane, cvijeće. Stol u blagovaonici možete postaviti s tanjurima i čašama ili u suprotnom drugačije dekorirati, kako već stilski odgovara uz ostatak interijera. Možete također koristiti zdjelu s voćem, bocu vina i prikladne čaše, časopise i slično, samo pripazite da na kraju ne izgleda prenatrpano. „Manje je više“!
07. Staviti zavjese na prozore, tepihe na pod i pored kreveta, lampe na noćne ormariće, slike na zid, itd.
08. Ukloniti iz vidokruga sve nepotrebne predmete poput kante za smeće, metle, produžnih kablova, osobnih predmeta, reklamnih brošura i sl.
09. Skinite celofane i ambalažu s netom kupljenih predmeta (lampe i sl.). Odlijepite naljepnice s kupaonskih elemenata i drugih dekorativnih predmeta ili komada namještaja.
10. Dekorirajte interijer biljkama i cvijećem, zelenilo uvijek uljepšava sliku.
EKSTERIJER
01. Bazen svakako mora biti na suncu. Fotografu se unaprijed mora reći kada, u kojem dijelu dana je bazen na suncu kako bi se lakše mogao napraviti plan fotografiranja.
02. Očistiti vidljive površine, prostor oko bazena, terase itd. Ako želite oprati vanjske površine vodom, obavite to na vrijeme da se sve stigne osušiti prije dolaska fotografa. Nikako to nemojte raditi netom prije njegovog dolaska.
03. Bazen mora biti u funkciji i čist jer je on najbitniji dio vanjskog prostora.
04. Ležaljke postavite kako Vam se čini da najbolje odgovaraju obliku dvorišta. Dekorirajte ih prikladnim jastucima, a ako ih nemate onda postavite složeni ručnik na svaku ležaljku. Boja ručnika neka bude ista ili bar slična za sve ležaljke. Izbjegavajte šarenilo.
05. Dekorirajte eksterijer (vidi pod INTERIJER broj 6), izbjegavajte igračke, lopte i madrace na napuhavanje itd. osim u slučaju da se nalaze u prostoru namijenjenom samo za djecu.
06. Travu nije nužno pokositi netom prije fotografiranja, čak je i bolje da je malo duža jer tako djeluje bujnije i na fotografijama može prikriti eventualne nedostatke, dijelove na kojima ima manje trave i gdje se vidi zemlja. (To naravno ne znači da travnjak treba izgledati kao džungla ili neuredna površina.)
07. Otvoriti sve grilje/škure na kući, čak i na prostorijama koje se neće iznajmljivati dok prozore pustite zatvorene.
08. Uklonite sve nepotrebne stvari poput crijeva za zalijevanje, dječjih igračaka, alata i slično.
09. Imajte na umu da se, s obzirom na to da se radi o vili koja treba odavati dojam luksuza, trebaju izbjegavati plastični stolnjaci i jeftini plastični namještaj.

Molimo Vas da se pridržavate točnog termina za fotografiranje koji ste dogovorili s našim fotografom i da sve gore navedeno bude obavljeno i spremno prije njegova dolaska jer se često događa da on ima dogovoreno i po nekoliko objekata dnevno te ima samo određenu količinu vremena na raspolaganju za svaku nekretninu. Omogućite mu nesmetan rad, ali Vas molimo da budete u blizini na raspolaganju ako nešto zatreba.

U vrijeme koje ste dogovorili za fotografiranje NE pozivajte u kuću prijatelje, rodbinu, radnike, vrtlare itd. i molimo Vas da u istom terminu ne dogovarate fotografiranje s drugim fotografima.

Imajte na umu da što se kuća bolje pripremi za slikanje, to će fotografije biti ljepše i kuća će se bolje iznajmljivati.

Hvala na razumijevanju!

Please follow and like us: